DOCUconcept
info@docuconcept.nl info@docuconcept.nl 088 - 374 93 00 088 - 374 93 00 Menu Sluiten
Pagina's
Offerteaanvraag

Cloudprint oplossingen

De adoptie van cloud oplossingen is in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer bedrijven kiezen voor cloud oplossingen, denk aan bestaande IT-diensten zoals Office365, SharePoint, Azure, Salesforce et cetera. De printinfrastructuur draait alleen vaak nog wel op lokale servers. Toch is de wens er steeds meer om de printserver uit te faseren en daardoor ook volledig in de cloud te werken. Een passende oplossing voor je printopdrachten hoort daar dan ook bij. Maar hoe werkt dit eigenlijk en hoe veilig is dit?

Het doel van cloud printen is om je printopdrachten te laten verlopen via een cloudprovider, zonder een eigen printserver op locatie te hebben. Klinkt vrij eenvoudig toch? Bij de implementatie moet er echter wel goed met bepaalde onderdelen rekening gehouden worden. Denk onder andere aan het type cloud (private of public), de verbinding, veiligheid, aansturing en zelfs integratie met bestaande applicaties. Wij hebben hier de nodige ervaring mee en kunnen je hierbij dan ook goed adviseren.

Hieronder vind je in het kort de cloudprint oplossingen van 2 gerenommeerde follow-me & security leveranciers.

MyQ Roger

MyQ Roger is een krachtige en eenvoudige Software-as-a-Serviceoplossing in de cloud. Ideaal voor organisaties die geen printserver hebben en hun printers en gebruikers eenvoudig willen beheren.

PaperCut Hive

PaperCut Hive is cloud-native printmanagementsoftware. Perfect voor organisatie die geen printserver hebben en hun printers en gebruikers willen beheren. PaperCut Hive zorgt ervoor dat je medewerkers op een doordachte manier en met zo weinig mogelijk afval kunnen printen.

Wil jij ook vanuit de cloud printen?

Ben je op zoek naar een cloudprint oplossing en wil je graag meer informatie en/of een gedegen advies? Neem dan contact met ons op. Of vraag een demonstratie aan, wij laten je dan graag de mogelijkheden zien!

contact opnemen Demo aanvraag
Terug naar overzicht
Contact opnemen Hulp op afstand