DOCUconcept
info@docuconcept.nl info@docuconcept.nl 088 - 374 93 00 088 - 374 93 00 Menu Sluiten
Pagina's
Offerteaanvraag

AaaBee Accountants en Adviseurs

AaaBee Accountants en Adviseurs, gevestigd in Groningen en Buitenpost, was vorig jaar toe aan vernieuwing van het ‘printer- en scannerpark’. Naast algemene prestatie eisen aan de apparatuur, zocht het accountantskantoor naar oplossingen voor vakspecifieke kwesties. “We vonden hiervoor een geschikte partner in DOCUconcept”, vertelt Henk Boer van AaaBee Accountants en Adviseurs, verantwoordelijk voor p&o en ict.

“Ten eerste moest de nieuwe multifunctional minimaal dezelfde functies hebben als onze oude apparatuur. Verder moest hij eenvoudig te koppelen zijn met AFAS”, zegt Henk Boer. Daarnaast wilde AaaBee het dagelijkse werkproces vergemakkelijken. “Juist op dat punt wist DOCUconcept zijn toegevoegde waarde te bewijzen.”

Omweg

“We zaten met de verwerking van de zogenoemde ‘vooraf ingevulde aangiftes’. Die gegevens – zoals inkomsten, bankrekeningen, sparen, lijfrentes – mogen we niet zonder meer inzien. Daar is een machtiging voor nodig. We sturen de Belastingdienst voor iedere cliënt elk jaar weer een machtigingsverzoek. Vervolgens krijgen we een machtigingscode.” Het probleem zat ’m in het overzetten van de info naar AFAS. In de oude situatie lukte dat alleen via een omweg. Die QR-code scannen en uitlezen ging nog wel. Het gescande document kwam echter niet als document in AFAS terecht.

Meerdere handelingen

“We hadden wat kunstgrepen bedacht om dat toch voor elkaar te krijgen. Met een smartphone scanden we de QR-codes van de machtigingen. Middels een tool konden we daar een lijst van genereren. Deze laadden we dan in AFAS. Al met al een proces met veel verschillende handelingen, die telkens een flinke tijd in beslag namen.”

Verbinden

“DOCUconcept had een slimme oplossing. Samen hebben wij deze verder verfijnd, door onze inhoudelijke kennis van AFAS te verbinden met de technische productkennis van DOCUconcept. Het scheelt ons momenteel enorm veel tijd, nu dit volledig geautomatiseerd gebeurt. Missie geslaagd dus!”

Totaaloplossing

AaaBee kocht uiteindelijk bij DOCUconcept een KYOCERA TASKalfa A3 kleuren multifunctional en tevens de scannen naar oplossing met rechtstreekse koppeling naar AFAS. Een vergelijkbare oplossing als voor AFAS is gevonden, levert DOCUconcept ook voor andere applicaties binnen de accountancy, zoals Unit4, Exact, Pro Management, RADAR Software en AccountView.

Terug naar overzicht
AaaBee Accountants en Adviseurs AaaBee Accountants en Adviseurs Henk Boer

" Ons dagelijkse werkproces is door de totaaloplossing van DOCUconcept vergemakkelijkt. Dat bespaart enorm veel tijd!"

Contact opnemen Hulp op afstand